nedelja, 15. april 2007

Ponudba

Kot veste na Društvu študentov invalidov Slovenije skrbim za obštudijske projekte. In predvsem so mi všeč tisti drzni, s pomočjo katerih vzpodbujamo mlade invalide in predvsem širšo javnost verjeti, da se s trudom lahko doseže, kar je bilo še včeraj videti povsem nedosegljivo.
Letos je "EVROPSKO LETO ENAKIH MOŽNOSTI", zato sem se odločila, da ob tej priložnosti poskrbim za izdajo društvenega časopisa oziroma revije v stilu - Special edition. Pri tem mi full pomagata Aida in Vesna G., ki z mano tvorita uredniški odbor.
Na kratko o konceptu in vsebini revije, katere rdeča nit je pojavnost "drugačnih oz. invalidov" v vsakdanjosti, medijih z nepomilovalno noto; 'morda' prej atraktivno, ambiciozno....., Extravagantno?...


Tema vseh prispevkov je poljubna in tako dopušča drzno kreativnost soustvarjalcev. Morda celo izziv. Za lažjo predstavo vam pošiljam bežen oris oziroma nekaj dosedanjih prispevkov, ki zajemajo naslednje teme:

Intervjuji:

  • z Mihom Krušičem; koreografom, ki med drugim poučuje ples tudi študente invalide,
  • z Andrejem Škufco; profesionalnim plesalcem na temo živeti s plesom,
  • z Mitjo Okornom; režiserjem, s katerim smo podirali tudi zadnji tabu o invalidih - seks,
  • in prispevek z Brankom Djuričem - Djurom; invalidnost v filmih.

Članki, drugo:

  • Stereotipi o invalidih skozi črni humor.
  • O projektu Fashion Avenue, v katerem smo se študentje invalidi, pod vodstvom priznanih strokovnjakov, kot so stylist in vizažist Milan Gačanovič, frizer Gašper Karničar..., predstavili v vlogi fotomodelov.
  • Fotozgodba dveh študentk
  • ...

Če se komu utrne kkšna drzna ideja za prispevek in je tolk pogumen, da za vse nas to zlije, spesni v neko celoto, katera bi našla svoje mesto v tej reviji, se priporočamo z največjim veseljem. Mogoče lahko celo opogumite, opozorite koga, ki to rad in z veseljem počne. Prispevke zbiram na naslovu: daniela.sorc@guest.arnes.si najraje čimprej in najkasneje do srede maja. Prav tako se še posebi veselimo palete vaših izvirnih predlogov za naslov revije. Pogumno.

Daniela



Tokrat v vlogi urednice ,-)

Ni komentarjev: